Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

По думите на Валантин Моние случаят е от преди 44 години, но от стрях тя криела

Робер Полански

Робер Полански

Френската актриса и фотограф Валантин Моние обвини известния режисьор Роман Полански в изнасилване, което по нейните думи е станало преди 44 години, пише БТА. 
"През 1975 година бях изнасилена от Полански. Аз нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито лична, една го познавах. Нямаше някакво парти, нямаше алкохол, нито наркотици", пише Моние.

Това станало в ски курорта Гщаад в Швейцария, където тя била на почивка. Нейните приятели я запознали с режисьора Полански. На следващия ден, след като карали ски, той й предложил физическа близост. Моние, която тогава била на 18 години, му отказала, но продължила да кара ски в тяхната компания. Същата вечер тя отишла с Полански на ресторант, след което се върнали в хижата му, където режисьорът зверски я изнасилил.

Своето желание да разкаже за случката с 44 години закъснение, пострадалата свързва с излизането на новия филм на Полански "Офицер и шпионин", посветен на аферата "Драйфус". Моние искала да припомни тъмните страни на режисьора. Навремето тя не отишла в полицията да подаде жалба, тъй като се страхувала за живота си. Полански тогава бил достатъчно известен и според Моние можело да бъде убита, за да бъде потулен скандалът.