Елизабет II: Камила ще бъде кралица

Елизабет Втора

Елизабет Втора

Камила ЩЕ бъде кралица: Нейно величество, на 95 години, излезе с историческо изявление за платинения си юбилей, слагайки край на години на несигурност като заяви на обществеността: „Знам, че ще дадете на нея и Чарлз същата подкрепа, която дадохте на мен“.

За първи път бе потвърдено, че Камила ще бъде коронована за Кралица-консорт, когато Чарлз стане крал, пише на първа страница „Дейли мейл“.

В изненадващото си съобщение Нейно Величество заяви, че нейно „искрено желание“ е снаха й да бъде напълно призната, когато Чарлз наследи трона.

Кралицата издаде съобщението, засвидетелствайки подкрепата си за своя наследник и съпругата му, тъй като днес тя отбелязва крайъгълен камък от 70 години на трона.

Изявлението също така разсея слуховете, че 95-годишният монарх може да абдикира, тъй като тя повтори обещанието си от коронацията. Тя каза на поданиците си „животът ми винаги ще бъде посветен да служа на вас“, и че ще продължи да зачита това „с цялото си сърце“.

В посланието си до нацията, кралицата каза: „Когато настъпи часът моят син Чарлз да стане крал, знам, че ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която сте давали и на мен; и искрено желая, когато дойде това време, Камила да бъде известна като Кралица-консорт, тъй като тя продължава своята лоялна служба“.

От Кларънс Хаус съобщиха, че Чарлз и Камила са „трогнати и поласкани“ от жеста на кралицата.

Принцът ще направи своя публична декларация в неделя по случай юбилея на майка си.

Говорител на двойката каза: „Принцът на Уелс ще поздрави кралицата с Деня на нейното възкачване на престола. Той и херцогинята на Корнуол са трогнати и поласкани от думите на Нейно Величество“.

Това е най-ясният знак не само за неотклонната подкрепа на кралицата към снаха й, но и доказателство за нейната непреходна привързаност към жената, която е осигурила щастието на най-големия й син. / БГНЕС