Легендата Франц Бекенбауер изненада Христо Бонев със скъп подарък за ЧРД

Христо Бонев

Христо Бонев

Франц Бекенбауер е изпратил на приятеля си в България Христо Бонев ценен дар - часовник, с който да отбележи своя 75-и рожден ден.

Кайзера на германския и световен футбол ги навърши на 11 септември, като по случая е поръчал ограничена бройка от скъпите часовници, които разпраща по света на особено близки приятели. Самият Бонев ще навърши 74 години на 3 февруари, пише dir.bg.

Лично временният президент на БФС Михаил Касабов, сам добър приятел на Бекенбауер, е донесъл подаръка в дома на легендата на българския футбол. 

За това се похвали самият Бонев пред вестник "Марица".

"Това бе най-скъпият ми дар по празниците, заедно с обичта на семейството - цитиран е Зума от пловдивското издание. - С Франц ни свързва старо приятелство, съжалявам, че при сегашните обстоятелства не можем да се видим.

Знам, че той има и сериозни здравословни проблеми. Искрено му желая бързо възстановяване, той е една от иконите на футбола в цялата му история."

Преди 4 години самият Бонев имаше проблеми със здравето, като претърпя тежка сърдечна операция.

Бекенбауер тогава му се обади лично и предложи помощ с лечение и рехабилитация в Германия.

Двамата се познават от над 40 години, срещали са се на терена с екипите на България и ФРГ, а Кайзера е съдействал на Зума да поеме към Кьолнската треньорска школа, която българската легенда завърши.