Мрачната тайна, която крие новият дом на принц Хари и Меган

принц Хари и чаровната му съпруга Меган

принц Хари и чаровната му съпруга Меган

В края на миналата седмица бе излъчено скандалното интервю на принц Хари и Меган Маркъл с Опра, което вече дни наред е една от най-обсъжданите теми в световен мащаб. Седнали в живописната градина на внушителното имение, което херцозите на Съсекс купиха в разгара на лятото на 2020 година, тримата разговаряха основно за премеждията, белязали престоя на съпрузите в Бъкингамския дворец, хладното отношение на някой от членовете на кралското семейство към бившата актриса и причините, довели до решението родителите на Арчи да захвърлят титлите си и да се преместят в Съединените щати.

През цялото време обаче, известната журналистка така и не попита внука на кралица Елизабет Втора и жена му, дали са запознати с мрачната история, която стените на техния нов дом пазят... Въпреки че имаше тази възможност, когато събеседниците ѝ сами споделиха, че животът им в Калифорния е "по-хубав от всяка една приказка, която някой някога е чел". Но ако те действително бяха запознати с тъмната тайна на жилището си, надали щяха да мислят точно така.

Оказва се, че двойката е платила повече от 14 млн. долара за истинска къща на ужасите, както биха я нарекли в някоя холивудска продукция, за чието минало се носят зловещи легенди, които биха отказали не един човек от желанието му да прекара дните си в нейните предели. Някога иначе красивата сграда, заемаща днес общо 1734 квадратни метра от затворената общност "Riven Rock" в Монтесито, Санта Барбара, е била само една малка част от далеч по-голям имот, който бива разделен и продаден на различни купувачи, след кончината на първоначалния му собственик.

През 19-ти век зад каменната ограда на мястото е живял Стенли Маккормик - син на изобретателя Сайръс Маккормик, създал първата механична жътварка, теглена от коне, предизвикала истинска революция в селското стопанство и земеделието. Наследил огромна сума пари от баща си, Стенли придобива имението след сватбата си, като прекарва в него малко повече от четири десетилетия, затворен на втория му етаж, където всъщност издъхва през 1947 г. - завързан за леглото си.

Тази мярка е необходима, тъй като той страда от шизофрения, но освен това има натрапливо сексуално поведение, придружено от различни мании и фетиши. Заради честите му пристъпи на агресия, превръщащи го в заплаха за всяка жена, лекарите единодушно преценяват, че ще бъде най-добре, ако Маккормик бъде приковаван към кревата си с кожени ремъци всеки път, когато съпругата му Катрин или някоя от сестрите му решат да го посетят в стаята, превърнала се в негова килия. По мнение на персонала обаче каишките не са достатъчни, за да го усмирят, затова често му дават силни успокоителни, притъпяващи яростните му изблици.

източник: dir/bg