Принц Хари вдъхновил жена си да напише книжка за деца

Очаква се книжлето да излезе в месеца, когато се очаква Меган да роди второто дете на принца

Меган Маркъл ще издаде детска книга, озаглавена "Пейката", вдъхновена от връзката на съпруга си принц Хари със сина им Арчи, съобщи фондацията на двойката във вторник.

Книгата, илюстрирана от Кристиан Робинсън, излиза на 8 юни, когато Меган, херцогинята на Съсекс, очаква раждането на второто си дете.

"Пейката започна като стихотворение, което написах за съпруга си в Деня на бащата, месец след раждането на Арчи. Това стихотворение стана тази история", каза Меган в изявление.

Тя каза, че книгата има за цел да улови "топлината, радостта и уюта на отношенията между бащите и синовете от всички сфери на живота".

"Надявам се, че „Пейката” резонира с всяко семейство, независимо от грима, както и с моето", добави тя.

Арчи ще навърши две години в четвъртък. Хари и Меган, чийто баща е бял, а майка й е чернокожа, напуснаха британското кралско семейство и се преместиха в Калифорния миналата година.

Предизвикало смесени чувства телевизионно интервю, което те дадоха на Опра Уинфри през март - в което те твърдяха, че неназован член на кралското семейство попитал колко тъмна ще бъде кожата на бебето им - потопи монархията в голяма криза.

Меган, бивша актриса, също каза на Уинфри, че е "наивно" неподготвена за живот като кралска особа и е обмисляла самоубийство, докато е била бременна с Арчи. Наскоро Хари се завърна за кратко във Великобритания за погребението на дядо си, съпруга на кралица Елизабет II принц Филип.