Руското посолство с разяснителна акция – от къде българските путинисти да си купят сувенири с лика на господаря в Кремъл

Рекламната публикация

Рекламната публикация

Руското посолство в София се впусна в рекламна акция за българските путинисти, предлагайки им полезна информация – от къде могат да си закупят сувенири с лика на любимия си вожд – президента на Руската федерация Владимир Путин. Посолството публикува текст от пропагандното издание  RUSSIA BEYOND, което има и българска версия. В него е поместена специална статия показваща  основните магазини и интернет платформи с предмети, посветени на руския президент.

Брандът Армия России  предлага асортимент от милитари дрехи в стил casual и аксесоари. На тях е изписано логото "Армия России" ("Армията на Русия"). Един от основните продукти на марката става серия от тениски с принтове с образа на руския президент.

Брандът Black Star е свързан с руския рапър и бизнесмен Тимати, който се познава лично с Путин. Тениски и суичъри с изображението на руския президент от Black Star Wear могат да се купят в Москва, да се поръчат онлайн или да се намерят в Рига, където е първият европейски франчайз магазин.
Петербургската компания Shokobox  предлага на почитателите на руския президент шоколад с Путин, който плаче, прегърнал куче. 
Китай обаче е безспорно най-големият източник на предмети и сувенири с Путин. В Aliexpress можете да намерите всичко: от чаши и калъфи за смартфони, до възглавници, плакати и чорапи.
Така бизнесът с образа на Путин процъфтява въпреки тежките санкции, които Западът налага на Русия заради неспазване на международни договорености, агресия към съседните страни и потъпкване на демократичните норми.