Риана разгневи Индия с разголени снимки и медалион на индийски бог

Риана

Риана

Поп иконата Риана е обвинена в подигравка с индийския бог, след като е изобразена топлес с медальон на Ганеша на врата си, висящ до пъпа й, което предизвика гняв в Индия., съобщи АФП. Снимките на фотосесията за бельо идват само седмици след като тя изнерви индийското правителство, като коментира огромните протести на фермерите, които представляват голямо предизвикателство за Ню Делхи.

Последният обиден туит за над 100-те милиона последователи на суперзвездата е част от промоции за линията бельо на Риана Savage X Fenty. Снимката беше споделена и в нейния акаунт в Instagram, в който има 91,4 милиона последователи.

Потребителите на социални мрежи и политиците в Индия в сряда заявиха, че публикацията й е "унизителна", обвинявайки я в неуважение към индуски богове и нараняване на чувствата на местните жители. Десният Световен хиндуистки съвет заяви, че е подал жалби в полицията срещу Фейсбук и Туитър за хостването на снимката и поиска действия срещу акаунтите на Риана в социалните мрежии.

По-рано този месец туитовете от Риана и други известни личности относно протестите в Индия от страна на земеделските производители срещу новите земеделски закони предизвикаха гнева на индийското външно министерство, което нарече коментарите им "търсещи сензационност". Критиците твърдят, че индийският национализъм се разраства в официално светската Индия при управлението на партията на Моди Бхаратия Джаната.