Евродепутатът Слабаков и естрадни прими оплакаха бай Тошо в кулинарно шоу: Хич не беше лошо при комунизма!

Мими Иванова и Нели Рангелова се разчустваха в дома на режисьора

Андрей Слабаков с гостите си в "Черешката на тортата"

Андрей Слабаков с гостите си в "Черешката на тортата"

Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков участва в шоуто „Черешката на тортата“. В шеги и закачки никой не очакваше до къде ще стигне разговорът. Режисьорът посрещна Нели Рангелова, Мими Иванова и водещия на БНТ Георги Любенов в къщата си. Докато пазаруваше продукти за народното меню, с което почерпи гостите си, Слабаков разкри каква е тайната му за дълголетие – да се пие повече ракия със салатата, за да се убие всичко полезно в нея. „На моите 58 години изглеждам много по-прилично от хора, които не пият, не пушат и се хранят здравословно“, заключи евродепутатът. 

Най-върлият защитник на пушачите в телевизиите у нас разкри пред гостите си, че е почнал с вредния навик от 7-годишен. Режисьорът дори искал да си направи 50-годишен юбилей, но дъщеря му Йоана го спряла и се изумила от идеята. Докато дъщеря му помагаше, тя не скри, че баща ѝ се държи като изнервен режисьор дори и в кухнята, където дори и да не разбира от някои тънкости, се намесва и дава акъл на "помощниците" си. Двамата се скараха, докато готвеха сарми. Йоана се пошегува, че ако е била на мястото на майка си, досега да се е развела със Слабаков. 

Изведнъж, след чаша ракия, гостите подхванаха темата за комунизма и за "доброто старо време". Първа Мими Иванова си каза, че ѝ е било хубаво по Тодор-Живково. "Какво пък му беше на времето", попита реторично съпругата на Развигор Попов. Изпълнителката на "15 лалета" и на "Вълкът и седемте козлета" даде тон на колежката си Нели Рангелова, която я подкрепи: "Да, аз съм Нели Рангелова, градила съм името си по това време". 

Домакинът Андрей Слабаков, като прохождащ евродепутат, показа нюх и беше по-внимателен. Той дипломатично констатира, че имало и добри неща по соца, и като джентълмен прекрати темата с обобщението за комсомолците, които са подменили режима. Режисьорът обвини покварения преход. 

Водещият на БНТ Георги Любенов се опита да се намеси в разговора с истории, които е чувал като малък, но беше отрязан от категоричната констатация на Рангелова и Иванова: "Хич не беше лошо!".