​Местан тренира с вълци отстрела на конкуренти и промените в съдебната реформа

Лидерът на ДПС по-голям ловджия от Георги Първанов, хвалят го колегите му

Бранителят на статуквото в съдебната система Лютви Местан блесна този уикенд като голям ловец. Лидерът на ДПС постави своеобразен рекорд като през интервали от 10 минути е успял да отстреля три вълка, пише Bglov. Хищниците са се появили на различни места, бягайки в обрасла с дъб и габър местност в Кърджалийско. От началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка, а успехът на политика е за завиждане, коментират ловци.

От ДПС припомнят, че преди години като президент Георги Първанов се хвалел с един убит вълк и позирал с него, а сега Местан натръшкал три за половин час.

Накъде е насочен обаче политическият мерник на Местан ще стане ясно в сряда, когато в парламента ще се гласуват текстовете за промени на Конституцията. Колеги на лидера на ДПС иронично подхвърлят, че в неделя Местан е тренирал с вълци отстрела на текстовете за конституционни промени, или на  претенденти за лидерския пост.

Амбициите на политика да се снима за спомен с мъртвите животни, психолози коментират като маниер присъщ на диктатори, но и изблик на комплекси за малоценност и опит за доказване на мъжественост и превъзходство.

В галерия: Първанов се хвали с един убит вълк.