Горещ танц на Путин с булката хвърли в оркестъра гостите на Карин Кнайсъл...

За младоженката руският президент има и специален подарък

Руският президент Владимир Путин пристигна в имението "Чепе" на австрийската община Гамлиц като гост на сватбата на австрийската външна министърка Карин Кнайсъл и бизнесмена Волфганг Майлингер, предаде ТАСС, цитирайки австрийския телевизионен интернет канал ОЕ24.

Самолетът на Путин кацна на летището на град Грац, откъдето хеликоптер трябваше да го заведе до имението, където протича сватбената церемония. В последния момент обаче президентът предпочете да стигне дотам с автомобил, което наложи да бъде закрито шосето, водещо към Гамлиц.

Веднага след пристигането на брачното тържество той поднесе букет цветя на булката и сърдечно я поздрави. Освен това на мястото на празненството пристигна и руски казашки хор.

Според съобщения на австрийски и германски медии, позоваващи се на дипломатически източници, именно изпълнението на казашкия ансамбъл ще бъде сватбеният подарък на руския президент за младоженците.

На тържеството са дошли и други ВИП персони, сред които канцлерът (премиерът) на Австрия Себастиан Курц, вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, президентът на републиката Александър ван дер Белен, генералният секретар на базираната във Виена ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол) Мухамед Баркиндо.