Тръмп "прекръсти" принц Чарлз на "принц на китовете"

На английски Уелс се пише Wales, а китове - whales

Принцът на Уелс и Доналд Тръмп

Принцът на Уелс и Доналд Тръмп

Буквените, правописни и синтактични грешки на Доналд Тръмп в постовете му в Туитър вече не могат да се преброят, но тази, която направи днес, може би ще остане една от най-прочутите му, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Разказвайки с кои чужди лидери е имал в последно време срещи, Тръмп написа в Туитър: „Говоря всеки ден с чужди правителства. Съвсем наскоро срещнах английската кралица, принца на китовете, британския премиер, френския президент и полския президент“.

Странният „принц на китовете“, който се появи в туита на Тръмп, всъщност е британският престолонаследник Чарлз, който е принц на Уелс. Титлата му беше „сменена“ от Тръмп заради буквена грешка. На английски Уелс се пише Wales, а китове -  whales.

Малко след появата на туита с грешното изписване, той беше изтрит от Тръмп и заменен с вярно изписаната дума, но потребителите на социалните мрежи вече бяха започнали да се шегуват с допуснатата грешка.

Тръмп се срещна с принц Чарлз по време на визитата си във Великобритания от 3 до 5 юни. За тази среща миналата седмица Тръмп каза, че двамата са разговаряли час и половина вместо предвидените 15 минути. Принцът говорил през повечето време и разговорът бил посветен на климатичните промени, разказа Тръмп.