Жана Бергендорф закъса с парите, банка ще я съди

ТВ звездата изтеглила кредит, който не успява да върне

Жана Бергендорф

Жана Бергендорф

Водеща българска банка е завела дело срещу певицата Жана Бергендорф, пише "Телеграф". Звездата от „Евровизия“ е изтеглила кредит от 4000 лв. и не си го връща. Затова от финансовата институция са били принудени да си потърсят парите по съдебен път.

Жалбата им е депозирана на 30 януари, ден по-късно е образувано и самото дело и предстои насрочване на първото заседание. Към 4-те бона има натрупана и лихва, затова от банката са поискали заповед за изпълнителен лист срещу певицата длъжник по договора за кредит.

33-годишната изпълнителка на хита "Самурай" е закъсала сериозно с парите след участието си на най-стария песенен конкурс в Европа. Тя няма никакви участия в последно време и това я лишава от всякакви доходи, а проблемите я връхлитат един след друг.

Преди малко повече от година Жана бе осъдена и от фирма за бърз кредит. Тя бе изтеглила 2000 лв. и за една календарна година бе натрупала още 500 лв. лихви. Принудила се да прибегне до тази услуга през декември 2016 г., тъй като я притискали да плати административната глоба по предишното дело, на което беше осъдена.