Хората над 55 мечтаят за татуировки и секс с непознат

Oт друга страна младите стават по-улегнали с консервативни желания от живота

Списъкът с най-големите желания на младите е изненадващо консервативен - къща, семейство, деца и автомобил, докато навършилите 55 години искат да си направят татуировка, да скочат с парашут, да спят с непознати, съобщи в. "Мирър", позовавайки се на британска анкета.

Възможно е с напредването на годините хората да стават неразумни, или младежите да са слезли на земята заради рецесията и все по-скъпото удоволствие да гледаш дете. Сексът с непознати дори не фигурира в първите 15 желания на младите. 49 процента от тях обаче посочват на първо място да притежават собствен дом. Това вече е непостижимо за много повече хора в сравнение с 2003 г. и 2004 г. Сред най-големите желания на възрастните е също да започнат собствен бизнес.

През 2003-2004 г. 59 процента от хората на възраст от 25 до 34 години във Великобритания са притежавали собствен дом. Сега процентът им е спаднал до 36. Младите сега сякаш са по-различни. Те например пият по-малко от предишните поколения. Възможно е кризата да ги е направила по-разумни, или да е отнела удоволствието им от живота и да ги е накарала да мислят за най-належащите неща, например да имат покрив над главата си.