Прическа и грим за бала – идеи и съвети

Гримът и прическата ще допълнят перфектно вашата визия за вечерта

Ако роклята за бала вече е взета или се нанасят последни корекции по нея, идва ред на прическата и гримът. Вижте идеи и съвети за подходящи грим и прическа за абитуриентския бал, които да допълнят перфектно вашата визия за вечерта.

Прическа за бала

Прическата за бала трябва да бъде съобразена с няколко фактора – тя трябва да бъде модерна, да се чувствате добре с нея, да подхожда на формата на лицето и на деколтето на роклята. Ако трябва да изберете най-модерната прическа за бала през 2015-та, тази година стилистите са доста благосклонни, като ви дават богат избор.

Няма да сбъркате, ако заложите на лъскава и стилна конска опашка или пък на ефектни и нестандартни плитки. Ако държите косата да бъде накъдрена, помнете, че отпуснатите къдрици са по-модерни, отколкото стегнатите букли. Ретро акцент към визията ви може да бъде фалшивото каре, а за по-романтично излъчване може да изберете прическа на една страна.

В случай, че държите косата да бъде изцяло прибрана, съветваме ви да заложите на балетен кок. За тези, които искат да бъдат по-дръзки и предизвикателни, стилистите предлагат секси писки прическа в стил Скарлет Йохансон или дълга коса с цветни кичури.

Не забравяйте да съобразите прическата с деколтето на роклята. Ако сте се спрели на модел със сърцевидно деколте без презрамки, тогава най-добре заложете на изцяло вдигната коса. По този начин издължавате шията, привличате вниманието върху красивите рамене, създавате елегантен силует и може да използвате ефектно колие като аксесоар към роклята. Другият вариант е да изберете полуприбрана коса, за да откриете лицето.

За моделите с едно рамо, подходящ избор е косата на една страна. Правилото е, че прическата трябва да бъде от страната, където роклята е без презрамка. Другият вариант е да заложите на бохемска плитка.

Ако роклята ви е със затворено деколте, тогава помислете за фалшив боб или висок кок.