Раздадоха наградите за БГ мода "Златна игла"

София Борисова за пореден път грабна наградата за дизайнер на годината, а Кирил Чалъков стана моден гримьор

На пищна церемония бяха раздадени годишните награди “Златна игла 2015″ на Академията за мода. Престижният приз получиха дизайнери в шест категории: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер”, „Моден гримьор” и „Цялостен принос”.

Жури от 30-те най-добри модни критици у нас с председател проф. Любомир Стойков определи отличниците на българската модна сцена. Организаторите криеха имената на победителите до последно. София Борисова за пореден път грабна наградата за дизайнер на годината, а Кирил Чалъков стана моден гримьор. Диляна Флорентин заслужено стана фотограф на годината.

21 години откакто съществува "Златната игла" са сериозен период от време на изпитания, време, през което "Златната игла" се превърна в най-ценностната награда за мода и стил в България. Това заяви проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода по време на церемонията по наградите "Златна игла" 2015 г.

"Наши дизайнери са ми казвали, че толкова са искали да получат "Златната игла", че чак са я сънували, а за някои от тях тези сънища се сбъднаха", сподели проф. Стойков. Той добави, че "Златната игла" е знак за висок талант, означава, развитие и просперитет в сферата на стила. Избрани модели от свои колекции показаха Росица Рангелова, българска марка очила, модния бранд на певицата Есил Дюран, Поля Кинова, както и дизайнерът Стоян Радичев. Мъжката мода беше представена от дрехи, дело на дизайнера Марияна Папаличева.