Звездите заложиха на сребристо, бяло и червено за церемонията на наградите "Златен глобус"

Джулиан Мур получи най-висока оценка за визията си от специалистите, a изброрът на тоалет на бременната Кийра Найтли отнесе критики

Звездите предпочетоха тоалети в сребристо, бяло и червено за церемонията на наградите "Златен глобус". Забелязваше се и с минимално количества бижута, както и прически със спуснати коси, отбелязват модните експерти. Джулиан Мур получи най-висока оценка за визията си от специалистите. На церемонията в Бевърли хилс тя се появи в сребрист тоалет на "Живанши", създаден специално за нея от Рикардо Тиши. Пайетите преминаваха от сребрист металик в черно.  

Победоносният тренд на червеното, лансиран още миналата година, беше продължен от Вайола Дейвис, облечена в "Дона Каран", от Алисън Уилямс, Лена Дънам и Хелън Мирън. Най-дръзкият тоалет, решен в бяло, бе на Розамунд Пайк, звездата от "Не казвай сбогом", сътворен от Вера Уанг. Той бе определен като изискан и секси. Силно впечатление направиха искрящият сребристо-черен тоалет с панталон на Ема Стоун и спуснатата й коса, които донякъде нарушиха каноните на "Златните глобуси", според които се залага на тежките рокли.

Една от най-дългоочакваните събития за светските хроникьори беше проявата на съпругата на Джордж Клуни - Амал. Тя бе заложила на класическа черна рокля с голо рамо на "Диор". Тоалетът бе определен като изискан, докато дългите й бели ръкавици до лакътя предизвикаха спорове. Някои експерти ги определиха като смел избор, докато други иронизираха Амал Клуни, като я кръстиха шеговито "Golden Gloves" (Златни ръкавици по подобие на Златните глобуси).

Критики получи бременната Кийра Найтли за избора й на бледосиния й тоалет "Шанел" с апликации от пеперуди и пера.  "Това не бе най-добре облеченото коремче на бъдеща майка - коментира модната специалистка Мери Алис Стивънсън. Тя би изглеждала по-добре в сериала "Малка къща в прерията", отколкото на "Златните глобуси".