Легендата Петър Жеков с остри критики към мениджъри и футболни шефове

Основният ни проблем е, че вече 10 години нямаме нападатели

Петър Жеков

Петър Жеков

Легендата на българския футбол Петър Жеков коментира контузията на Кирил Десподов, която го извади от старта на квалификациите за Евро 2020. "Не знам какво става с това момче и защо не играе постоянно. Контузен е напоследък и направо се чудя как сме го тренирали тук, щом 2 месеца не може да свикне в Италия. Бях на мнение, че не трябваше да се продава Десподов сега. Още не му беше времето. Когато вземеш един талант, той трябва да играе поне 5 години тук и да ти бъде от полза. Едва когато стане завършен футболист, тогава да го пуснеш", разкритикува политиката на футболни шефове и мениджъри легендата на ЦСКА. 

Лошо е положението с нападателите в България. От 10 години нямаме читави играчи, които да вкарват важни голове. Проблемът е, че всичките ни нападатели идват от чужбина. А момчетата от Африка пращат цялата си заплата на майките си и на третия ден викат: "Дай пари!". 

Ето, последният ни голмайстор бе Бербатов. Но и за него сме ходили да го взимаме от Благоевград, където ни го препоръча един телевизионен техник. Той беше две години по-малък, но играеше със старшата възраст. А като дойде на "Червено знаме" го видях, че е малко слабичък в раменете и 2 месеца тренирахме само да заякне", коментира легендата пред "Меридиан мач".