"Левски" - аут от евротурнирите, "сините" се дънят в последния мач насред Герена

Футболният отбор на Левски няма да играе в евротурнирите, след като "сините" загубиха с 1:2 от Локомотив (Пловдив) в мач от последния кръг на плейофите в efbet Лига. В същото време Славия победи Лудогорец с 3:1 и измести столичния гранд от третото място в крайното класиране.

Насиру Мохамед откри резултата на "Герена" в 5-ата минута, но с два гола на Доминик Малонга (33,75) "смърфовете" обърнаха развоя на срещата. Така Левски все още няма победа на своя стадион от началото на годината. Треньорът Георги Тодоров имаше на разположение едва четири резерви, след като в последния момента Найджъл Робърта бе отпаднал от групата. В същото време пловдивчани не можеше да разчитат на 9 играчи, заразени с коронавирус. 

Така Левски остана четвърти в крайното класиране с 53 точки. Носителят на Купата на България остава 5-и със същия брой точки. Двубоят започна със спасяване на Георги Георгиев. Стражът се намеси след самостоятелен рейд и удар от около 12 метра на Доминик Малонга.

В 5-ата минута Левски поведе. Станислав Костов показа фантастичен поглед над играта и с чудесен пас изведе Насиру Мохамед зад отбраната на "смърфовете". Ганаецът напредна с топката и преодоля Луков за 1:0. В следващите минути левскарите натиснаха своя съперник и стигнаха до още една отлична възможност за гол. Ивайло Найденов проби отдясно и центрира в наказателното поле за Станислав Костов. Ударът на нападателя обаче срещна гредата.

 В 17-ата минута шут на Паулиньо премина над вратата. Локомотив изравни резултата в 33-ата минута. Тогава Салинас центрира от корнер, Георгиев излезе неразчетено, а Малонга на далечната греда с глава прати топката във вратата. 

На полувремето Георги Тодоров смени незабележимия Франко Мазурек с Мартин Петков. В 58-ата минута Спиерингс опита да изненада Луков с удар от далечна дистанция, който бе безкрайно неточен.

Малко по-късно Юруков центрира в наказателното поле, където Костов отправи удар с глава, който вратарят на Локомотив спаси. 

 В 75-ата минута "смърфовете" направиха пълен обрат. Гостите разиграха след корнер, а Акиниеми свали центрираната топка за Малонга. Нападателят с прецизен удар матира Георгиев за втори път. 

До края на двубоя Левски не успя да създаде абсолютно нищо пред вратата на Луков и закономерно загуби.