Личният лекар на Тръмп д-р Харолд Бърнстейн излезе с декларация

Тръмп вече тежи 110 кг, втрещява с любовта си към нездравословна храна и отказва да спортува

Д-р Харолд Бърнстейн

Д-р Харолд Бърнстейн

Президентът Доналд Тръмп е натежал спрямо миналата година и се нуждае от по-висока доза лекарство за холестерол, но остава в „много добро здравословно състояние“, заяви лекарят на Белия дом Шон Конли след годишния преглед на държавния глава, предаде БГНЕС.

Тръмп, който втрещява лекари и диеотолози с любовта си към нездравословна храна и отказа да спортува, тежи 243 паунда, или 110 кг, се казва в доклада на лекаря. Преди година той бил 239 паунда, което означава, че е качил 4 паунда или почти 2 кг.

Сърдечният му ритъм е 70 удара в минута, в сравнение с 68 миналата година.

Тръмп има проблеми с холестерола от доста време и тази година дозата на лекарството, което взима за него ще бъде увеличена 4 пъти, или от 10 на 40 мг, обясни докторът.

Няма промени в състоянието на слуха, зрението, УНГ статуса, венците, зъбите, сърцето, белите дробове, кожата, стомаха и нервната система, пише в заключението на медика.

Тръмп може и да води нездравословен начин на живот, комбиниран със стрес от работата, но плюс за него е, че не пуши и е въздържател. Той никога не е пил дори и една бира, пише АФП.

Самият той казва, че основните физически упражнения, които прави, са да ходи в Белия дом и да стои прав на обществени събития. Малко по-активен е когато играе любимия си спорт - голф.