Личният лекар на "възкръсналия" мъж: Смърт се определя чрез проверка на пулса или с апаратно отчитане

Случаят с "починалия" пенсионер в Сливен продължава да е на вниманието на обществеността и институциите. С казуса са запознати Министерството на здравеопазването и РЗИ. Прокуратурата в Сливен вече води разследване за "възкръсналия" 72-годишен мъж. Вчера писмени показания са дали лекари.

Припомняме, че пенсионер бе обявен за мъртъв, а по-късно се събуди в ковчег в морга в Сливен. Към момента мъжът е в кома и все още няма подобрение на състоянието му. 72-годишният мъж е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

"Звъннаха ми от полицията по телефона и ми казаха, че моят пациент е починал. Заявиха, че смъртта е констатирана от Спешна медицинска помощ, а кончината му е настъпила преди пристигане на екипа", разкри в ефира на бТВ д-р Господин Димитров, личен лекар на мъжа. 

"На следващата сутрин ми звъннаха, че пациентът ми не е починал", допълни още той. 

"Определянето на смъртта на пациенти е спрямо личния стил на всеки лекар. Установяването на починал човек може да се определи чрез проверка на пулса или апаратно отчитане", разкри още д-р Димитров. 

"Такъв случай не съм имал и не съм чувал", заяви д-р Димитров.