Лили Иванова: Кроя пъклени планове до късно, трудно заспивам

Лили Иванова

Лили Иванова

"Само Господ може да каже кой докога ще пее, кой докога какво ще прави. Разбира се, след Него вече идва и моята публика". С тези думи за пръв Лили Иванова коментира критиките по неин адрес, че е време да слезе от сцената, провокирани след концерта й през септември в Античния театър в Пловдив. Иконата на българската музика даде интервю за БНТ, цитирана от БГНЕС, дни преди грандиозните си концерти, насрочени за 14, 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК. Изявата на Лили Иванова в Античния театър на 14 септември предизвика вълна от коментари с твърдения, че примата е пяла фалшиво и голяма част от зрителите са останали разочаровани. Много от колегите на Иванова - Йорданка Христова и Георги Христов, застанаха на страната на примата.

"Какво е усещането, че всеки мисли, че знае всичко за Лили Иванова?", пита след това Георги Любенов. Отговорът дойде с още по-голяма непоколебимост: "Нищо не знаят. Нищо!" Пред водещия Лили Иванова разкри и отношението си към новите условия в света и причината за дългото сценично мълчание.

"Не съм отсъствала толкова дълго от сцената. Светът е много различен. Не съм отчаяна и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези години ми се сториха най-големият кошмар, защото ме разделиха с моето щастие - с моята публика. Искам да благодаря на тази прекрасна моя публика", сподели тя. "Имам пъклени планове и трудно заспивам", призна Иванова.