Лиляна Павлова: Каквато и лъжа да се появи отново за мен, няма да ме отклони от категоричната битка с фалшивите новини

Поредна абсурдна и пълна лъжа публикува за мен днес сайтът „Bul Today 9“, заяви Павлова

Лиляна Павлова

Лиляна Павлова

Министър Лиляна Павлова излезе с позиция относно публикувана за нея абсолютна и пълна лъжа в интернет сайт.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Поредна абсурдна и пълна лъжа публикува за мен днес сайтът „Bul Today 9“, който ми приписва абсолютно неверни твърдения, които нямат нищо общо с реалността и никога не съм мислила и изрекла!

Сайтът, разпространил фалшивата новина, ми приписва обидни и напълно неприемливи квалификации за българите, които не могат да бъдат валидни за нито един гражданин на нашата държава и е абсурдно да бъдат дори помислени за нацията ни. Нация с хилядолетна история, бележити личности през вековете и  постижения, прославили ни по цял свят!

Затова категорично заявявам огромното си възмущение и тотална непоносимост към лъжите, защото само така - противопоставяйки им се активно, упорито и без никакво отстъпление можем да доведем до нетърпимост към фалшивите новини и да ги изкореним. Това е напълно възможно и може да бъде постигнат абсолютен успех, тъй като темата е поставена високо в европейския дневен ред, благодарение на усилията на българския еврокомисар Мария Габриел.

Сформирана от нея експертна група на високо равнище пред последните месеци неуморно работи за изготвянето на дефиниция какво точно е фалшива новина, а това ще е първата и най-важна стъпка към подготвянето на европейско законодателство срещу публикуването на лъжи и неверни твърдения в електронното пространство.

Каквато и лъжа да се появи отново за мен, това ни най-малко няма да ме отклони от категоричната битка с фалшивите новини. Използвам случая да призова всички граждани, уважаващи словото и европейските ценности, - включете се в тази битка и вие, защото съединението прави силата и само така можем да постигнем всяка наша цел!