Любен Дилов-син: На обществото вече му липсва човек като Милен – да опикава всеки ден терена на свободата

Запазена марка на Милен Цветков е живото общуване със зрителите, посочи още журналистът

Любен Дилов-син

Любен Дилов-син

Този изблик на скръб по Милен Цветков  показва някакъв дефицит в обществото. Както казваше Радой Ралин – това показа, че му липсва човек, който всеки ден да опикава терена на свободата. Така журналистът Любен Дилов-син коментира трагедията с колегата му Милен Цветков, с когото са работили заедно в предаването „Ку-Ку“.

Ние с него сме се карали безумно в Ку-ку. И дори си спомням времето на атомното ку-ку. Тогава имаше три възможно сюжета, като Милен беше привърженик на втория  – да лъжем софиянци, че си е дошъл царя. Щеше да е много по-симпатично, ако се беше случило това. Но за жалост влязохме в историята с атомното Ку-ку, сценарият който лично аз силно подкрепях и сега съжалявам, посочи журналистът.

Дилов изтъкна, че Милен Цветков е направил няколко сериозни иновации.

Милен побългари сутрешните блокове, които не са наш патент, като въведе живото общуване със зрителите. Това е неговата запазена марка в ТВ. Неговите клипове от такива диалози се превърнаха в хитове. Той беше провокативен, но не държеше да стане неговото. Това е голямо изкуство, защото повечето водещи искат да се чуе техният глас.  В този смисъл кризата на авторитетите е тема, върху която си струва да се мисли. Те толкова се изтъркаха, че имаме нужда от нови, коментира Любен Дилов-син.