Любими художници на принц Хари и Мегън Маркъл гостуват с 20 картини на Деница Гергова

Снимки: Светослав Пинтев, faktor.bg

Любими художници на британския принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл гостуваха снощи в столичната галерия  „Оборище 5“на Деница Атнасова- Гергова, която представи на България техни творби, атакувани от колекционери от цял свят.

Двамата ексцентрични творци са известни като Конър брадърс, но не са никакви братя, както вече разказахме, това е само част от легендата, която са си създали.  Доскоро са се криели от медиите, но огромния успех на творбите им ги принуждава да излязат на светло.

Световноизвестният тандем, който е сред водещите имена в съвременното британско изобразително изкуство, се състои от дилър на картини и писател.

Те се оказаха двама изключително симпатични и естествени млади мъже. Бързо се сприятелиха с повечето от ценителите, дошли да видят тях и творбите им, смяха се с тях, пиха бяло вино, коментираха с британски хумор творбите си.

Джеймс Голдинг и Майк Снийл, известни в света на изкуството като The Connor Brothers, са очаровани, че произведенията им заинтересуват столичната публика, признаха те. Канят се да правят изложба и във Варна. Художниците представиха в галерията 20 оригинални творби на хартия, за а които са използвани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи. 

"Харесва им в България, започват да се чувстват като у дома си.  Те са много френдли, много приятелски настроени, много скромни, много земни хора, въпреки че ги колекционират най-големите музеи в света. Колекционират ги принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл. Вчера ги питах дали се познават лично. Те казаха:" Не, ние даже не знаехме, че имат наши творби, но научихме от пресата. Представяте ли си?", каза със смях пред  faktor.bg Деница Гергова. 

Братята Конър се вдъхновяват от стила на кориците на  старите любовни романи с романтичен хепиенд, като го преработват с ирония, коментирайки в творбите си розовите очаквания към любовните връзки. Показват голямоформатни творби от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и съвсем новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и далата заглавието на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending.

Изложбата продължава до 31 юли.