БФС се ядоса на Любо Пенев, наложи му солена глоба персонално и на ЦСКА

Причината - нанесени обиди в медиите срещу ръководството на БФС

Любослав Пенев

Любослав Пенев

Българският футболен съюз се засегна от думите на Любослав Пенев по време на пресконференцията му преди мача на ЦСКА и Ботев (Враца).

Новият наставник на "червените" атакува централата още след първия си мач начело (загуба от Черно море с 0:1), оправяйки остри реплики към ръководството и съдиите на мача във Варна.

"Ръководството на БФС, начело с президента и неговите помощници, не спомагат с нищо. Какво направиха за 15 години те? Бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат футболисти, треньори, отбори. Страда съдийството, което е един много тежък проблем. Тук трябва първо да си изчистим тинята. БФС е една ябълка, отвън изглежда прекрасно. Но е изгнила от алкохол, от екстри", заяви Пенев в понеделник.

БФС глоби наставниак с 5000 лева, а клуба ЦСКА с още 4000 лв.

Ето какво е съобщението на Дисциплинарната комисия:

Във връзка с множество сезирания до комисия "Етика и феърплей" и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 4000 лева.