Мачът между Джошуа и Фюри може да генерира до 500 млн.паунда

Мачът за определянето на абсолютен световен шампион в тежката категория в бокса между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да генерира между 300 и 500 млн. паунда, пише "Гардиън", като цитира думите на промотъра на Фюри - Франк Уорън пред "Скотсман", посочва "Дневник".

"Ако има сделка, тя ще включва два мача и може да генерира между 300 и 500 млн. паунда в зависимост от това къде и кога се проведе. Всички замесени трябва да загърбят егото си", каза Уорън.

Само преди дни Джошуа (31 години) защити четирите си титли в тежката категория след нокаут срещу Кубрат Пулев в деветия рунд помежду им в Лондон на 12 декември. Фюри (32 г.) държи петия пояс - този на Световния боксов съвет (WBC).

За двубой между Джошуа и Фюри се говори от месеци, като промотърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че това би бил най-великият мач в историята на английския бокс.

"Сигурен съм, че ще се осъществи. Боксьорите искат да стане, а нашата работа като техни промотъри и мениджъри е да направим така, че да стане", каза Уорън пред Би Би Си.

"Бих се радвал мачът да е във Великобритания, но в момента няма възможност това да се осъществи преди юни заради ограниченията", добави той. Мачът между Джошуа и Пулев се проведе пред само 1000 зрители, а часове по-късно мерките в Лондон бяха затегнати допълнително.

Заради големия интерес и възможните огромни приходи сцена на двубой за определяне на абсолютен шампион може да бъде и Саудитска Арабия. Там Джошуа спечели реванша си с Анди Руис.

"Мисля, че всички сме в едно положение. Искаме да се насочим към мача, при това бързо, което е добра новина за почитателите", каза Хърн пред "Скай спортс".

Той посочи, че вече се гледа към организиране на двубоя през май. По думите му проблем може да се окаже това, че Александър Усик е претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO).