Мангъров се вживя в ролята на пророк: С "Омикрон" идва краят на пандемията

Новият щам нулирал всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него

Атанас Мангъров

Атанас Мангъров

Новият вариант на Ковид-19 – "Омикрон", може би ще бъде краят на пандемията. Това предположение направи инфекционистът доц. Атанас Мангъров по време на пресконференция, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

По думите му "Омикрон" нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него, продължи с антиваксърката пропаганда инфекционистът. Според първоначалните данни, макар и на този етап недотам достоверни, новият вариант на COVID-19 причинява сравнително леко заболяване, което ще даде възможност на заразените да се движат в обществото, ще заразяват другите а това ще доведе до така търсения краен групов имунитет, обясни Мангъров, който не се отказва от своята теория за колективния имунитет.

Доц. Мангъров е категоричен, че всички опити за всяване на поредна порция страх са крайно неуместни. А призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу "Омикрон" (председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към Pfizer), ще бъде изцяло на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина.

Въпреки пророчествата на Мангъров, досега никое от тях не се е сбъднало. За това пък ефективно работи в полза на антиваксърите, които продължават да са сериозен проблем в България, но и в други държави в света, заради които страната ни е на едно от последните места по ваксинация и лидер по смъртност от Ковид-19. С последните си пророчества определено инфекционистът продължава да разколебава българите, които са разколебани дали да се ваксинират или не.