Манолова се взе прекалено на сериозно: Борисов го е страх от мен да не загуби България

Видя се, че може да загуби София, коментира кандидат-кметицата

Мая Манолова

Мая Манолова

Това е откровена заплаха. Борисов ме заплашва с Костинбродската афера още в изборната нощ, сега неговите служители я повтарят. Въпросът е дали премиерът се изживява като говорител на прокуратурата или изобщо като главен прокурор. От чие име си позволява да отправя заплахи срещу мен, още повече в ситуация, в която срещу мен няма завеждани дела, от чие име говори, попита от тв екрана Би Ти Ви Мая Манолова.

Притеснително е, когато изпълнителната власт се изживява като държавно обвинение, допълни тя. „Това е пореден опит на Борисов да ме сплаши, след като обидите, които изсипа върху мен и върху моя екип – сбирток, днес чухме башибозук, уйдурма, хора, които не са изкъпани, и други подобни. След като очевидно не сработиха неговите обиди, сега си мисли, че ще ме уплаши. Не, няма да ме уплаши.

Не ме е страх, господин Борисов, от никоя от обидите и заплахите, които отправяте към мен, обърна се Манолова от екрана. Всъщност, него го е страх. Него го е страх от мен, страх го е от това, че се видя, че може да загуби София и че утре може да загуби България и пътят за това вече е ясен на хората. Страх го е от хората, които се обединиха срещу едноличната власт".

По думите й много по-малко от 20 000 гласа не са стигнали на изборите в София. "Кметът на ГЕРБ беше избран с малцинство – под 50% от гласувалите и под 20% от всички избиратели в София. Те загубиха над 80 000 гласа, за какво говорим, залезът на ГЕРБ вече е факт, затова си позволява да ме заплашва по този начин. Е, не ме е страх, продължавам!”