Марешки обиден на Георги Марков, иска извинение

Не само ГЕРБ, и "Воля" гласува "за" мажоритарните избори, заяви лидерът на партията

Веселин Марешки

Веселин Марешки

На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си позволи да тиражира лъжа - че ГЕРБ е единствената политическа сила в България, която се е вслушала в гласа на 2,5 милиона български избиратели и е гласувала за мажоритарна избирателна система, а всички останали били против. Настояваме да се извини на "Воля" или ще го обявим за поредния разпространител на фалшиви новини, заявява лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, цитиран от пресцентъра на партията.

"Досега уважавахме колегата Марков и неговите тези. Но в този случай той се изложи, като си позволи да изрече лъжа. Настояваме да се извини публично", посочва Марешки. 

Той отбелязва, че от "Воля" винаги са отстоявали идеята за мажоритарност. "В началото на мандата - през юни 2017 г., "Воля" категорично подкрепи референдума и, за разлика от БСП, ОП и ДПС, ние гласувахме "за" мажоритарните избори", посочва Веселин Марешки. По думите му "фалшивите новини съпътстват "Воля" още от създаването й, защото статуквото няма интерес неопетнени родолюбци да влизат в политиката". Затова от партията заявяват, че ще реагират остро на всеки опит за подмяна на фактите и истината.