Марешки става "съквартирант" на Валери Симеонов и Румен Христов

Парти "Воля" се нанася в историческата сграда на "Раковски" 134

Веселин Марешки

Веселин Марешки

партията на Веселин Марешки "Воля" се нанася в сградата на столичната "Раковски" 134, която дълги години беше централа единствено на СДС. Това реши Министерският съвет в сряда. "Воля" получава два етажа – втория (285 кв. м), както и седмия (177 кв. м), където се намира заседателната зала. 

Двата етажа се отдават под наем на партията на Веселин Марешки, която се обяви в подкрепа на президента на Венецуела Николас Мадуро в разрез с официалната позиция на правителството и на практика зае позицията на Русия, което се случва често и по други въпроси. 

На двата етажа ще се разположи централното ръководство на малката парламентарна група, която в ключови моменти при гласуванията подкрепя спорни предложения. Така за СДС остава да ползва единствено шестия етаж на сградата. Припомняме, че освен СДС, историческата сграда обитава и НФСБ на Валери Симеонов, който се нанесе в края на 2017 г. Докато председателят на "сините" Румен Христов няма кавги с аптекарския бос, то бившият вицепремиер е в обтегнати отношения с Маршеки.