Марешки стовари всички "грехове" в образованието върху новия социален министър

До една седмица Валери Симеонов ще напусне зам.-председателския пост, увери лидерът на "Воля"

Веселин Марешки

Веселин Марешки

"Ние сме против това, ако не си си свършил работата някъде, да те повишават. За нас българското образование не е на високо ниво. Сега един зам.-образователен министър стана социален министър, което за нас не е редно. Това е причината да не подкрепим кандидатурата на Деница Сачева. Другото важно е, че с нейна заповед в училищата се разпространява джендър идеологията, а ние сме твърдо против такива неща. Това също е основен мотив да не я подкрепим", заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ Веселин Марешки, като стовари всички "грехове" в образованието върхи ховия социален министър.

За издигнатата от "Воля" кандидатура за председател на КПКОНПИ, той обясни: "Направихме го, защото има такава процедура, а не като алтернатива на г-н Сотир Цацаров. Г-н Симеон Найденов е един изключително морален човек и голям професионалист. Той е харесван и уважаван човек. Играем категорично той да бъде избран за председател на комисията."

Помолен като "ярък русофил" да коментира вчерашното изказване на руския президент Владимир Путин, че България нарочно бави строежа на газопровода "Турски поток", лидерът на "Воля" заяви: "Аз съм български родолюбец и защитвам интересите на България. Интересите на България са такива, че не трябва да бъдем в антагонистични отношения с Русия", категоричен е Марешки

След като днес той призовава с декларация от трибуната на парламента Валери Симеонов да се моли на всички българи, майки и на Господ, за да забравят и да простят, лидерът на "Воля" повтори християнския си призив и от екрана: "Подкрепяме протестите на майките на деца с увреждания. Аз и преди малко призовах Валери Симеонов да бъде по-смирен, да се моли на Бог и майките да му простят. В един нормален свят такъв човек отдавна да е извън политиката. Това е един брутален човек, който е тръгнал от ниското. Докато той се води зам.-председател на парламента, аз няма да сядам горе в президиума. Според мен до една седмица Симеонов ще напусне този пост", категоричен бе Марешки.