Ивайло Пенчев: Дай Боже и Оскар за Мария Бакалова

Номинацията за Оскар на Мария Бакалова бе очаквана от нейния български режисьор Ивайло Пенчев.  В Синеморец  с нейното участие в главната роля бяха снимките за филма му със заглавието  „Като за последно“, предава БНР.

Много се радвам за Мария, защото тя има огромен потенциал, тя може да бъде и драматична и смешна, интересна! Камерата много я обича. Пожелавам й само хубави моменти и много успехи. И се надявам и още награди да вземе, дай Боже и Оскар.

Тя дойде по време на снимките  в Синеморец и ме попита дали бих се съгласил да я пусна  да се яви на финалния кастинг за тази голяма продукция. Ставаше въпрос за три дни в Лондон,  не можех да си позволя да я лиша от възможността  да спечели  голяма роля. Не знаех кой е филмът или режисьорът, защото това е конфиденциална информация, американците са много стриктни в това отношение. Имах своите опасения, все пак филмовият процес е доста скъп и оставането без актьор би се оказало доста проблемно. Смея да твърдя, че Мария е много коректна, тя каза: ако не ме пуснеш няма да замина. Получих уверенията на мениджъра й, че ще ми я върне жива и здрава, а тя се е явявала за този кастинг в доста кръгове.  

 „Като за последно“ има покана за участие във фестивал в Рим, на 28 март филмът ще бъде представен и в Бургас в Дома на нефтохимика.