Марияна Николова: Наградите на туризма са показател, че секторът се развива успешно

Вежди Рашидов заяви, че се радва искрено на министър Ангелкова

Марияна Николова

Марияна Николова

Наградите на туризма са показател, че секторът в България се развива успешно. Това каза вицепремиерът Марияна Николова по време на церемонията по връчване на годишните награди за туризъм 2018 г.

„Приветствам днешното събитие. То е показател, че туризмът в България се развива успешно, както и признание за всички, които са участвали в категориите и са наградени“, каза вицепремиерът.

По време на церемонията говори и председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов. Той заяви, че се радва искрено на министър Ангелкова. „Казвам го с много уважение. Г-жо министър, на добър час. Продължавайте така“, каза още Рашидов.

Церемонията на годишните награди на туризма показва високото качество на туристическия продукт на страната, каза от своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова по време на годишните награди за туризъм 2018 г.. „Тази церемония и символ на всеотдайната работа на всеки един от вас“, каза още Ангелкова. Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на колегите си от кабинета за подкрепата, която оказват в ежедневната си работа, на Народното събрание, на местната власт и на представителите на бизнеса. Министър Ангелкова отчете, че за последните години има 31% ръст на международните туристи в страната. „Това са резултати, които са възможни да бъдат постигнати само когато вървим в една обща посока“, каза още Ангелкова. По думите ѝ България и секторът заслужават да страната ни да бъде целогодишна туристическа дестинация.

„В тазгодишната надпревара участваха 125 участници, в 16 категории и над 122 хил. души гласуваха. Това показва, че с предходната година интересът към наградите все повече нараства и се надявам следващата година той да бъде още по-голям. В навечерието на зимния сезон, пожелавам на всички колеги от сектора той да бъде успешен и да надградим постигнатите резултати от предходния и ръстът 5%, който сме заложили. На всички вас искам отново да благодаря за подкрепата, за това, че сме заедно и в навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници да пожелая най-вече здраве на вас и вашите семейства, много успехи, много щастие и да се борим заедно България да бъде предпочитана туристическа дестинация“, допълни министърът на туризма.