Манолова се застрахова: Води се мръсна кампания, с цел да се покаже, че промяна няма да има

Заложила съм на позитивна кампания, не се крия зад вандали и платени говорители, каза още бившият омбудсман

Мая Манолова

Мая Манолова

Предизборната кампания е много мръсна и заливането с нечисти течности започна много преди старта ѝ. Прави се всичко възможно да се покаже, че сме еднакви и промяна няма да има. Това каза в ефира на "България он Еър" кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Вероятно бившият омбудсман визираше и вандалския акт с нарязаната ѝ с нож предизборна шатра пред НДК. Манолова обяви, че вече е подала жалби. И попита дали е нормално пред НДК, където са дадени милиони за видеонаблюдение, да не може да се установят нарушителите.

"Очаквам, че искат да ме извадят от равновесие. Заложила съм на позитивна кампания, не се крия зад вандали и платени говорители. Така ще правя тази кампания", подчерта тя.

По думите ѝ Народното събрание не е намерило време да се занимае с важни за хората закони като този за частния фалит. Манолова за пореден път напомни, че не работи партийно цветно, а е граждански кандидат. Зад нея стоят хора, на които им е писнало да гледат как парите им изтичат, на които им е писнало да бъдат управлявани чрез заплахи".

"Имам ясна биография. Опитите да вадят лъжи от нея са обречени на провал, защото съм под прожекторите 15 години", коментира още кандидатът за кмет на столицата.

Манолова заяви, че ще работи в палитра от цветове, ако бъде избрана за кмет. Планира също така създаването на граждански борд за обсъждане на важните за хората теми.

"Нищо няма да се решава зад гърба на хората - това е едно от нещата, което ще променя в работата на Столична община. Моята работа е на терен, от човек на човек. Залагам на срещите с хора, слушам ги и това е моят коз. Хората искат промяна. В столицата се случва дефицит на лидерство. Моята кауза е промяна на управлението в София - зелен, съвременен, умен град", посочи още Манолова.