Мая Манолова преписала програмата си за електронно управление на София от Антония Първанова

Антония Първанова

Антония Първанова

Мая Манолова заимствала програмата си за София в частта си за електронното управление на общината от Антония Първанова, предава Вевести. Това е било съобщено от самата Първанова.
„Бях кандидат за кмет на София през 2007 година и точно това, което сега развива като идеи Манолова, е взето от моята програма“, заявява тя.

Слушала интервюто на Мая Манолова по бТВ преди два дни и установила, че всичко казано от настоящия кандидат за кмет за електронното управление на столицата е буквално от нейната програма.

„Кандидатът за кмет на София от НДСВ Антония Първанова подкрепя въвеждането на електронно управление в Столичната община, се казва в стара информация на news.bg.

Първанова е разговаряла днес по тази тема с Франс Де Брюн, директор към Генерална дирекция „Информационно общество и медии“ на Европейската комисия по време на официалното представяне на резултатите от проекта „Интеграционна система на електронното правителство“ в резиденция „Бояна“.

Франс Де Брюн се е ангажирал да направи връзка с други европейски столици, в които успешно е въведено електронно управление и обслужване на гражданите.
 
Електронното управление на Столичната община ще направи администрирането прозрачно, а качеството на услугите за гражданите ще се подобри чувствително, като предпазва от корупционни практики. Проектът на Първанова ще обхване всички услуги, които се предоставят от общината на гражданите и бизнеса.