Мая Манолова се разграничи от брата на свой активист за строеж на "Алепу": Да спрем безобразието!

снимка: БНР

снимка: БНР

Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън" Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, предава радио "Бургас".

На брифинг на плажа "Алепу", където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. "подпорна стена", тя обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

 "Нашата позиция - независимо от това кой е собственик на това безобразие - е същата. То трябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно - и престъпления - да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към "Изправи се! Мутри вън". Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско", каза Манолова.

Повод за изявлението ѝ стана информация, че братът на активист на нейната формация - Здравко Василев от Приморско, трети в листата на "Изправи се! Мутри, вън!" в Бургас, е купил дъщерната фирма на "Главболгарстрой" - "ГБС Турс" ЕАД, която притежава правата за комплекса. Сделката беше официално обявена вчера, а самият Стоян Василев обяви, че целта му е - цитирам - да "намери най-добрият законов и обществено приемлив начин проектът да бъде завършен". Здравко Василев се разграничи от действията на брат си.