Майкъл Дъглас и Катрин-Зита Джоун очаровани от Капалъ чарши

Холивудската двойка Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс избраха да отбележат 19-тата годишнина от сватбата си в Истанбул, наслаждавайки се на красивите гледки към Босфора и възхищавайки се на всичко, което историческият Капалъ чарши в Истанбул може да предложи, съобщи в. „Сабах", цитиран от "Дарик".

По време на пътуването си холивудската звездна двойка е придружена от децата си – Дилън на 19 години и 16-годишната Карис.

Семейството пристигна в Истанбул на 4 януари след обиколка в Африка, която включваше спирки в Зимбабве, Мозамбик, Танзания и Южна Африка.

Те направиха обиколка с яхта по Босфора между Европа и Азия, след което посетиха синагога в градския квартал Кузгунджук.

Майкъл Дъглас е по-щастлив от всякога, показа порасналата си внучка (СНИМКИ)

Семейството посети и историческия площад Султанахмет и Света София, историческа християнска църква, превърната в джамия, когато Османската империя завладява Истанбул през 1453 г. и по-късно се превръща в музей през 1935 г.

75-годишният актьор от „Фатално привличане“ и 50-годишната актриса с роля в „Чикаго“ след това решиха да разгледат старите, красиви улици на Балат, където спряха в местен сладкарски магазин и си направиха снимки със собственика и свои фенове. Бащата на Зита-Джоунс също управлява фабрика за бонбони.

Очаква се холивудските звезди да приключат пътуването си в Истанбул на 8 януари.