Мъж, преди да издъхне от COVID-19: Носете маски! Не бъдете идиоти като мен

Това не е шега работа, пише във Фейсбук Томас Масиас

51-годишен мъж, издъхнал след заразяване с новия коронавирус, няколко дни преди смъртта си призовал хората във Фейсбук да носят маски и "да не бъдат такива идиоти като него".

Томас Масиас, който е бил с наднормено тегло и с диабет, посещава купон в покрайнините на Лос Анджелис, без да счита за необходимо да вземе със себе си предпазна маска. Оказва се, че по време на партито е присъствал друг мъж, който е знаел, че има коронавирус, но е бил асимптоматичен, поради което решил, че няма риск да навреди на никого. Решението му обаче се оказва грешно и фатално за някои.

Няколко дни по-късно всички, присъствали на партито, са тествани за COVID-19. Именно Томас Масиас е сред тези, които дават положителна проба.

Той беше прекалено социален човек и се сприятеляваше с всички. Затова отиде на онова парти, въпреки че подозираше за рисковете, споделиха негови близки пред "Уошингтън поуст".

Масиас бива тестван на 15-и юни за коронавирус и три дни по-късно пробата му излиза положителна. След 20-и юни състоянието му се влошава и той изпитва трудност да диша. По-късно издъхва.

Това не е шега работа! Ако ще излизате навън, носете маска и спазвайте дистанция. Не бъдете идиоти като мен! Надявам се с Божията помощ да успея да преодолея този вирус, пише във Фейсбук няколко дни преди смъртта си 51-годишният Масиас.