Мъжът прострелял полицай - отива в психиатрична клиника

Това решение взе Софийски градски съд

Софийският градски съд реши мъжът, който простреля полицай, да бъде настанен за изследване в психиатрично заведение за срок до тридесет дни, предаде БГНЕС. Това ще бъде Държавната психиатрична болница в Ловеч. Определението на градски съд обаче може да се обжалва. Защитата, смята, че за това заболяване се налага не допълнително изследване, а провеждане на лечение.

„Не е стреляно в полицай, това вече беше… обвинението е за стрелба в полицай, това е единственото обвинение, че стреля и е могъл да убие полицай, не, той можеше да убие мен”, каза майката му Живка. Тя поиска да говори пред медиите да обясни каква е ситуацията. „Разберете неговото състояние, това е едно… развитието на болестта на всеки, аз съм била тук и на психиатри, и психолози казват – всеки го прави, защото имат чувството, че са преследвани, че някои иска да им направи нещо лошо, най-близките им хора са тези, които са най-засегнати”, разказа жената.

Тя каза, че цялата процедура в този специален ден била за неготово хоспитализиране, тоест екипите дошли да го хоспитализират.