Мениджърът: Не сме изненадани от победата на Григор Димитров над Федерер

Мениджърът на най-добрия български тенисист Григор Димитров - Георги Стоименов, заяви пред Би Ти Ви, че никой в обкръжението на полуфиналиста на Откритото първенство на САЩ не е изненадан от доброто му представяне.

"В никакъв случай не го приемаме като подвиг, но ясно е, че това е един успех за Григор във всички случаи. Не толкова за победата над Федерер, а заради това, че е на полуфинал на Откритото първенство на САЩ. Във всички случаи победата над Федерер беше желана, във всички случаи изстрадана, във всички случаи добре подготвена. Знаете, че един мач може да се развие по различен начин. В този смисъл ние не сме изненадани от това, което се случи. Не искам да подценявам това, което Григор направи, разбра се. Много се радваме. Това е голям успех за него", заяви Стоименов.

Днес (6 септември) Димитров ще играе срещу руснака Данийл Медведев. Двамата ще определят един от финалистите в последния за годината турнир от Големия шлем. Очаква се срещата да започне около 23:00 ч. българско време.

"Григор е подготвен. Той ще даде всичко от себе си, пък ще видим как ще се развият нещата. Ще бъде тежък мач, но тук няма лесни срещи, разбира се", каза Стоименов.

"Не мисля, че Григор има някакви ограничения в главата си по отношение на това какво може да постигне. По-скоро всичко е въпрос на професионално отношение и желание за непрекъснато усъвършенстване", допълни той.

Димитров е в Ню Йорк без двама от треньорите си - Радек Щепанек и Андре Агаси. Стоименов успокои, че те ще продължат да работят с българина и след турнира. "Не е и толкова трудно. Просто така се стекоха обстоятелствата. Всичко е нормално, Григор си има отбор в момента и работи здраво", разкри той.