Меси подобри рекорд на Пеле след поредна победа на "Барселона"

Лионел Меси се превърна във футболиста с най-много голове за един клуб, изпреварвайки легендата Пеле. Аржентинецът вкара своето 644-о попадение за "Барселона" и подобри рекорда на Краля на футбола при успеха с 3:0 над "Валядолид".

Меси отбеляза третото попадение в срещата в 65-ата минута, а освен това удари и греда. Другите голове бяха дело на Клеман Лангле в 21-ата минута и Мартин Брейтвайт в 35-ата.

Преди няколко дни Меси се изравни с Пеле, който отправи специално послание към него. Бразилската легенда има 643 гола за "Сантос" в рамките на 19 сезона между 1956 и 1974 г.

"Когато започнах да играя футбол никога не съм мислил, че ще подобря рекорд, а още по-малко такъв притежание на Пеле. Мога единствено да благодаря на всички, които са ми помогнали да постигна това през години", написа Меси след срещата.

В друг мач от програмата в Ла Лига "Атлетико" (Мадрид) надви "Реал соасидад" като гост с 2:0 с голове на Марио Ермосо и Маркос Йоренте. "Дюшекчиите" излязоха еднолично на върха с 32 точки. Тимът на Диего Симеоне има с три точки повече от "Реал" (Мадрид), както и мач по-малко.