Метаморфозите на "Възрожденеца" - от критик на антиваксърите до противник на Ковид мерките и ваксинацията

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Не, ние не спечелихте с призива „живот без маски и без ковид“. Ние спечелихме на изборите с една много последователна политика, която следваме години наред и която не смятаме да променяме и за напред. Смятаме да настояваме за своите искания независимо от променящата политическа конюнктура в България. 

Това, което ние искаме и ще настояваме още от утрешния ден да се премахнат всички ограничителни мерки, да се премахне зеленият сертификат,  да се спре тормоза над нашите деца в училище.

Това казва в интервю за Би Ти Ви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като стана ясно, че партия „Възраждане“ също влиза в парламента като 7-ма политическа сила.

За метаморфозите на "Възрожденеца" ни припомнят от "Господари на ефира".

Само преди 4 години обаче партийният лидер, известен с прозвището си Копейкин, има съвсем различно мнение за хората, които се обявяват против ваксините. В личния си блог Костадинов подчертава, че „антиваксърството е умствена епидемия“. 

Е, на кого точно да вярваме тогава? И може ли изобщо да се вярва на човек, още повече на партиен лидер, който сменя позицията си като ветропоказател, а дава огромни обещания на своите избиратели. Може да поставим под съмнение и последователната политика на партията, която оглавява, защото зад нея прозират повече конкретни интереси.