Ново злато за България в Рим: Миглена Селишка обърна бившата шампионка Ливач

Миглена Селишка и треньорът ѝ Петър Касабов

Миглена Селишка и треньорът ѝ Петър Касабов

След като Едмонд Назарян спечели злато при мъжете на 18 г. на Европейското първенство по борба в Италия, Миглена Селишка взе финалната схватка в Рим. Нашата представителка в най-леката категория до 50 килограма грабна златния медал, след като детронира досегашната шампионка от Украйна Оксана Ливач.

Първата част от битката премина в нормално темпо, като Ливач опитваше да атакува основно главата на опонентката ѝ. Двете размениха по една точка за пасивност, но след това дойде моментът на Селишка. Националката ни се възползва от настоятелността на опонентката си и на два пъти я контраатакува успешно, след което я изкара и извън пределите на тепиха.

Ливач не се предаваше, опита да спечели последната точка в срещата, но вместо това допусна нова грешка, от която Селишка се възползва по най-добрия начин и взе нов пункт на сметката си за 5:3. Нова промяна в резултата нямаше и така Миглена Селишка си отмъсти за загубения именно от Ливач миналогодишен финал, стъпвайки на европейския връх. Непосредствено след успеха си, Меги скочи в прегръдките на дългогодишния си треньор Петър Касабов.