Михаил Касянов: Путин е добър наследник на комунистическия режим

Няма консолидация в руската опозиция, всички политически групи на изборите миналата година отказаха да се консолидират. Всички работеха фрагментирано, без обща платформа, без координация помежду си и затова цялата координация беше да излязат и да протестират. Имаше разногласия за самите избори, дори и вътре, в рамките на различни групи, които номинираха своите кандидати.

Това заяви на лидерът на опозиционната партия ПАРНАС Михаил Касянов, бивш  министър-председател на Русия от 2000 г. до 2004 г

"Е, след това, след всички тези разпръсквания на хора, се оказа, че има напълно противоположни мнения относно това дали да ходим да гласуваме или не. Някой каза: "Хайде да гласуваме по умен начин, ще гласуваме и ще изберем комунистите, но това е глупост, как можем да изберем комунисти в посткомунистическа страна. Това означава да се обречем на продължаването на същия режим; Путин е добър наследник на този режим. Други, включително и ние, казаха, че не трябва да участваме в това и трябва да гласуваме за нашите кандидати в, следователно нямаше консолидирано решение, нямаше консолидирани действия, това е основната беда на опозицията. Така беше миналата година, така беше сега, така и ще бъде следващата година. Това е нашият проблем, нашите малки сили, които останаха, не са обединени. Много хора вече казват, че ще се поклонят на Яблоко, тъй като те вече са контролирали от Кремъл, ще ги пуснат в Думата, хайде да се поклоним там, може би ще ни включат в списъците за следващата година", заяви той.