Минеков се скри от журналистите, отказа да отговаря на неудобни въпроси

Велислав Минеков

Велислав Минеков

Министърът на културата проф. Велислав Минеков избяга от изложба, за да не отговори на журналистическите въпроси, предаде БГНЕС.

По-рано днес президентът Румен Радев издаде поредица от укази, с които разпуска 48 Народно събрание и назначава ново служебно правителство. Единствената смяна в бъдещия служебен кабинет е тази на министъра на културата.

В галерия „Средец“ беше открита изложба за Васил Левски, на която проф. Минеков дойде буквално преди откриването. Той заяви пред репортера на БГНЕС, че знае какво ще бъде питан и няма да коментира. След края на церемонията министър Минеков с бърз ход напусна залата.

Припомняме, че в началото на тази седмица той даде пресконференция, на която се отчете за работата на повереното министерство. На нея той се оплака, че има много малко журналисти и обеща да отговаря на всички въпроси, които ще му бъдат зададени. Но така и не удържа на обещанието, след като се скри, когато научи, че е единственият министър, който не намери място в поредния служебен кабинет на Румен Радев.