Ананиев: БСП са взели буквално тезите ми за недостатъците и дотам са добрите им предложения

Свикнали сте на командно-административния подход, обърна се министърът министър Кирил Ананиев

  Свикнали сте на командно-административния подход, аз съм друг човек. Искам, когато тръгна към МС и Народното събрание зад мен да стоят всички организации, ако не 100 %, то една голяма част , а не да започваме тези дебати и да да свършим до никъде, резултатите да бъдат никакви" . Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в изказването си пред Народното събрание при разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема .Здравеопазване".  Обръщаше основно срещу опонентите си от БСП, които до един бяха превъзбудени. 

„Здрав“ вот на недоверие не се прави с „болни“ аргументи. ...Има и малко добри неща в мотивите на БСП. Те са свързани с част от презентацията ми, в която описах недостатъците на сегашния здравноосигурителен модел“, коментира той.

„Взели са буквално тезите ми за недостатъците и дотам са добрите им предложения“, посочи министърът. „Въпросът е, че аз ги представям, за да мобилизирам енергията на всички заинтересовани страни по темата“, заяви Кирил Ананиев. „От БСП ги използват, за да направят вот на недоверие. Това е голямата разлика между подхода“, каза още той.

 "Единственото, което не беше подложено на съмнение през годините, е вярата ни в живота, а вие помагате тя да се съхрани в трудни моменти". Това пише министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в поздравителен адрес към лекарите по повод Деня на българския лекар, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. В поздравителния адрес на министър Ананиев се казва още: 
„За мен е чест да ви поздравя по случай Деня на българския лекар. През 1994 година Българският лекарски съюз избира за професионален празник на своите членове 19 октомври, Деня на св. Иван Рилски – Чудотворец. От тогава досега минаха 25 години. Единственото, което не беше подложено на съмнение през всички тези години е вярата ни в живота. А вие помагате тази вяра да се съхрани в трудни моменти. Ето защо не приемам да се говори колко са добри нашите лекари единствено, когато има тежки катастрофи, природни бедствия и аварии."