Министър Кралев: Спортистите са най-големите посланици на българския туризъм и културно наследство

Днес той връчи годишните награди за туризъм

Красен Кралев

Красен Кралев

Спортът и туризмът в страната ни са силно свързани, защото обичаните български атлети са най-големите посланици на българското културно-историческо наследство и на българския туристически продукт. Tова заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на връчването на годишните награди за туризъм, организирано от Министерство на туризма, съобщиха от ММС.

Според Кралев участието на големи български спортисти като Кубрат Пулев и Йордан Йовчев в инициативити, свързани с популяризиране на туризма, са изключително показателни за връзката на спорта с туризма.

“Убеден съм, че голямото спортно семейство винаги ще ви подкрепя”, обърна се спортният министър към присъстващите.

Kрасен Кралев изтъкна, че страната ни се e утвърдила като успешен организатор на международни първенства на най-високо ниво. По думите му, освен добра реклама за България и развитие на туризма, спортните домакинства носят и преки икономически ползи за държавата.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи награда за морски туризъм на град Варна. Той подчерта, че през 2019 година Варна бе обявена за Европейски град на спорта и като част от инициативата организира над 200 събития, в които се включиха над 50 000 души.

“Горд съм да връча титлата на моя роден град, на перлата на Черноморието”, коментира Kралев.

Спортният министър пожела успех на Министерството на туризма, на общините и на всички, ангажирани в туристическия бранш.

“Вярвам, че с общи усилия ще продължим да развиваме България като желана туристическа дестинация и желан партньор за международните федерации при организирането на спортни събития от най-висок ранг”, заяви Красен Кралев.