Министър Кралев: Тотото е в много добро състояние, ще продължава да подпомага спорта у нас

Всички предпазни мерки са взети за финала ЦСКА - Локо (Пл)

Красен Кралев

Красен Кралев

12 000 души са допуснати от капацитета на стадион "Васил Левски", който е  40 000. Всички доктори ще се съгласят, че на закрито е по-опасно, отколкото на открито. Зрителите  ще са през ред и през седалки, за да се осигури необходимата дистанция. Организацията на мача не е наш ангажимент, а на професионалната футболна асоциация. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев в ефира на Нова ТВ.

По думите му за финала между ЦСКА и Локомотив - Пловдив са взети всички предпазни мерки. "В постоянна координация сме с МВР. Поканен съм и ще отида, за да следя лично как се спазват мерките", каза още Кралев.

Той обясни, че е привърженик на теорията, че този който наруши правилата - трябва да си понесе последствията. "Много напреднахме в тази посока като общество, хората са внимателни", подчерта още министърът на спорта.

Кралев коментира и състоянието на Българския спортен тотализатор.

Установи се, че Българския спортен тотализатор е работил в неравнопоставеност, в условия на нереална конкуренция. Затова направихме законодателни промени. Не може да е голяма сумата, която е отчислена за спорт, превратно са били разбрани думите на шефа на Сметната палата. Примерно, ако 160 млн. лева е дохода на Тотото, между 26 и 28 млн. лева се отчисляват за спортното министерство. А разходите на Тотото са фиксирани – 17-18%. Няма как ние да сме взели повече пари, защото те са фиксирани. Резултатите на Тотото са отлични, дори в условията на пандемията. Затова смятам, че Тотото ще продължава да подпомага спортът у нас, изтъкна Кралев.

Той изрази своята удовлетвореност от факта, че младите хора в България спортуват. И не прие отправените забележки от президента Румен Радев, който изтъкна точно обратния факт.

Той посочи, че 81% от българите между 14 и 18 години спортуват, според последно изследване на Тренд. Резултатите в него са много любопитни и те затвърждават мнението, че у нас много хора имат сериозно отношение към спорта, посочи Красен Кралев.