Мира Радева: Политиците обичат да хвърлят "бомби"в последния момент, но те имат обратен ефект

Манолова направи голям пробив, Фандъкова показа, че може да взима тежки решения

Мира Радева

Мира Радева

Всяка една кампания има своите големи неизвестни и когато се хвърлят “бомби” в последния момент, те по-скоро водят до обратен ефект. Странно ми е, че се използва приятелка на кандидат за кмет на София за подобни кампании. Истината е, че българинът е консервативен, но не се влияе от подобни “бомби”. Когато обаче смятаме, че някой е несправедливо нападнат, ние започваме да го защитаваме. Засилва се и интересът към дадената личност. Това коментира социологът Мира Радева по Би Ти Ви.

"ГЕРБ отиграха много добре скандала с апартаментите покрай евровота. Ясно е, че голямата битка ще е между известните кандидати – Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. БСП нямат по-добър ход от Манолова. От партията се опитват да повторят успеха с президента Радев", каза още тя.

"Фандъкова накара гражданите да приемат жена в ролята на четвъртия човек в държавата. Тя го направи по един изключително елегантен начин, без да се натрапва. Тя успя да покаже, че може да взема тежки решения и да приема критики", коментира Радева.

"Мая Манолова направи голям пробив, тя се превърна в едно от най-обичаните лица в последните години. Манолова придаде едно друго значение на омбудсмана на страната", разкри Радева.

"Политиците разчитат на война в последния момент, но този подход води до много неизвестни. Нагласите в София не са в полза за левицата", завърши Мира Радева.