Мистерия: В Пловдив организират игри за "подходящо облечени тийнейджъри" до паметника на Альоша

Проектът е на "Младежка социална зона"

Паметникът на Альоша

Паметникът на Альоша

На 17 август, на Бунарджика, ще се проведе единствено по рода си ескейп предизвикателство. То ще представлява съвкупност от игри на открито, в които участниците ще имат възможността да се състезават с други отбори и да разгадават логически загадки, намирайки улики. Крайната цел ще бъде да се избяга за възможно най-кратко време. Който успее да се справи с това, ще има шанса да спечели куп интересни награди, съобщава "Марица".

За да се включат в събитието, играчите ще трябва да съберат отбор от 2 до 4 души, като поне двама от тях трябва да са на възраст над 14 г. Подходящи за целта са колеги, семейство или пък приятели, които са готови да потичат и помислят около 2 часа. Не на последно място всички желаещи трябва да са обути и облечени подобаващо. Участието в надпреварата е напълно безплатно. Организаторите ще осигуряват вода и други изненади. Ескейп предизвикателство, Код: Альоша е събитие, организирано по проекта "Младежка социална зона" на Фондация Национален алианс за работа с доброволци, част от Програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Не става явно обаче защо пловдивчани са избрали руския паметник, който от години грози града им и е станал символ на българо-съветската дружба. Столицата на културата у нас ще се прослави с мероприятие, което лъха на социализма и на годините, в които подобни "забавления" се случваха пред мавзолея на Георги Димитров. Разтревожени родители се стреснаха от дрескода и се върнаха в ученическите години, когато носеха пионерски връзки.